SLIP on protective clothing, SLOP on some sun-screen lotion, SLAP on a hat, and SLURP some drink.

Mainoslause, jonka luin sanakirjasta pari paivaa sitten. Ja se pitaa aikalailla paikkaansa. Saa on taas kuuma, yli 35 astetta (tassa valissa oli muutama viileampi paiva, lampotila noin 30) ja tanaan ensimmaista kertaa haistoin bushfiren savun ulkona. Jossain pain palaa, eika taa kuumuus ainakaan sammuta sita paloa! Mutta se ei ole lahella meita, joten no worries! Toi haju vain leviaa kuulemma laajalle alueelle...

Viikonloppuna oli AFS:n (mun jarjeston) tervetuloleiri kaikille Lansi-Australiassa asuville vaihtareille. Meita oli kai 24, vain kolme poikaa! Vietettiin viikonloppu yhdella leirintaalueella Perthissa, nukuttiin sellasessa isossa talossa (hmm, mikahan se on suomeks...) ja juteltiin. Oli tosi kiva tavata muita, jotka on samassa tilanteessa kuin mina. Kaikilla jonkin asteista koti-ikavaa, ongelmia kavereiden loytamisessa, koulupukuinhoa yms yms... Meilla on tosi erilaiset perheet, jonkun vanhemmat on vahan reilu kakskyt vuotiaita, jonkun on juuri tayttany kuuskymmenta, jollain on hostsisaruksia, joillain ei ole hostisaa. Meita on niin moneksi... Siella oppi myos paljon eri kulttuureista, silla meita oli niin monesta maasta- Euroopasta, Etela-Amerikasta, USAsta, Japanista... yksi norjalainen tytto edusti pohjoismaita mun lisaksi!:) Iltaisin naimme kenguruita ja paivalla naimme myos kookaburran, linnun joka kuulemma pitaa samanlaista aanta kuin ihmisten nauru. Yritettiin vaikka mita ja tuijotettiin sita varmaan puoli tuntia, mutta se ei inahtanutkaan.... Meilla olisi kai pitany olla makkaraa tai jotain muuta milla lahjoa se:D

Ruuasta puheenollen, yksi ilta takaperin soimme (siis kotona) illalliseksi suklaa puddingia (mikahan se nyt ois, vanukas, leivonnainen?) ja vaniljavanukasta. Siis se oli "ruokaa"...  Joo-o. Ihan mielenkiintoinen ruokavalinta, kieltamatta.. :) Voi ruisleipa, miksi et kasva taalla??:) Mutta hedelmat on tosi hyvia! Oon syony luumuja tosi paljon, ne on niin alyttoman ihanan kypsia ja makeita. Periatteessa meidan paivallisella ruoka on suunnilleen samanlaista kuin Suomessa- spagettia ja jauhelihakastiketta, tonnikalakastiketta, makkaraa, lihaa (syodaan toooosi paljon), lasagnea yms. Ainoa ero on se, etta taalla ruoka tehdaan paljon raskaammista, eli rasvaisemmista, aineksista... You know, voita ja kermaa (eli paikallista maitoa:D).

Sain viestia Suomesta, etta onko sulla oikeesti noin kivaa, mita blogissas kirjoitat. Etta ei kaiken kuulemma tarvisi olla noin hyvin. No joo. Kaikki kuitenkin on hyvin, vaikkakin on joitakin asioita, jotka voisivat olla paremmin.... Oma huone olisi kiva (oon varmaan ainoa vaihtari jolla ei ole omaa huonetta...). Suihkusta ja vessasta on myos kauhee kilpailu, nopeet syo hitaat ja jonossa taphtuu kiilausta harva se paiva:D Ruoka on epaterveellista ja miksi ihmeessa meidan pitaa opetella LIHAKSETKIN tanssin teoriatunnille... Naa on pienia asioita, mutta paivittaisessa elamassa merkittavia. Noi hitsin NINTENDO DS: ssat on nyt tunkenu kouluunkin- valitunnilla kaikki pelaa vain niita... Voi etta.

Tama talla eraa, ensi kerralla lisaa:) (puistatus, malcolm just kaatoi kylmaa vetta mun niskaan... on sillakin keinot kotiuttaa mua...:D vaikka oonkin jo "lapaissy testin" sinisilla silmillani ja vaatimalla jaateloa jalkiruuaksi. se vissiin riittaa jos haluaa kuulua tahan perheeseen:D )