Noin sanottiin tan paivan saaennusteessa. Etta nain meilla:) Onneks nyt on luvattu sateita ja mua on kiitelty, koska toin kuulemma sateet Suomesta mukanani...:)

Kaksi koulupaivaa takana. Koulu on aikamoinen sokkelo, ainakin silta musta tuntuu. Luokkahuoneita on ainakin 50. Niihin mennaan suoraan pihalta ja jossain luokissa on kokolattiamatot! Tuolit on sellasia kamalia muovisia, joihin jaa iho kiinni koska on niin kuuma. Koulun piha-alueilla kasvaa mm. sitruunapuita. Oppiaineet ovat olleet tosi mukavia ja olen jo tutustunut muihinkin kuin rebekan kavereihin. :) Vaikka tuolla tuntuu etta kaikki on kaikkien kavereita ja kaikki tuntee kaikki...

KOulupukukin on ihan jees. Sellanen navy blue (laivaston sininen?) minihame, jossa on vekit ja t-paita. Tosin siita nakee niin monenlaisia variaatioita, vain paita on samanlainen kaikilla. Tytoilla voi olla kahta erilaista hametta ja housujakin on kolmessa pituudessa. Liikunnassa (kuten tanssi ja outdoor ed) pidetaan sport uniformia. En tieda millanen se on, aion ostaa huomenna sen paidan tanssia varten...

Outdoor education vaikuttaa tosi mukavalta. Mennaan uimaan, melomaan (kanooteilla) ja kaikkea sellasta, luonnossa selvitymista. Tosin en paase sellaselle yoretkelle, koska me ollaan kai sillon lahdetty jo tasmanian reissulle. Ja varsinaisen leirin, 3-4 yota, missaan myos koska se on kolmannessa jaksossa enka ole sillon enaa taalla. Se on harmillista sinansa... Mutta tunnit on varmasti myos tosi mukavia!

Tanssi, hmm. Tanaan oli eka tunti ja meilla oli kuntotesti! Oli tooooosi kiva tehda punnerruksia sellasen minihameen kanssa...:D Tanssissa meidan pitaa tehda mm. oma tanssi ja joka perjantain tunneilla meilla on steppia! Heheh.

Enkun tunnit. Sehr interessant. Opettajana on viiskyta tayttany mies, eika se oikein osaa pysya aiheessa:) (tosin mulla on ollu vasta yksi tunti) Han antoi myos laksya, lukea kaksi novellia, joista en tajunnu melkein mitaan. ENka jaksanu joka sanaa ruveta suomentamaan. On muuten aika turhauttavaa, kun tietaa etta tietaa jonkun sanan, mutta ei kuitenkaan muista mita se tarkoittaa! Grrr. Sanakirja on kylla ollu kovassa kaytossa....

Koulupaivat menee silleen, etta joka paiva on viitta eri ainetta. Oppitunti kestaa 60 min. Koulupaiva alkaa yhdeksalta ja loppuu kolmelta (ainakin suunnilleen noin). Ensin on kaksi tuntia, sitten recess - puolen tunnin tauko jollon syodaan puolet evaista. Sitten taas kaksi tuntia ja lunch, eli puolen tunnin lounastauko. Ja viela viimeinen tunti ja sitten kotiin. Vuodessa on nelja jaksoa, jokaisen jakson jalkeen on kahden viikon loma. paitsi tietysti neljannen jakson jalkeen alkaa kesaloma. .. Mitahan muuta. Kysykaa sahkopostitse niin kerron lisaa:)

Taalla on kaupat auki vain kuuteen! Mita shoppailuajan tuhlausta!:) Vaikka en paasekaan kauppaan kun ainoastaan jos joku (diane tai mal) vie mut. Kai ne sit on liian kaukana kavella. Tai sit tuolla on liian kuuma kavelyyn:) Me kavellaan kouluun aamuisin, mutta ip meidat haetaan, liian kuuma kavella! Oon tosi valkonen vielakin, koska auringosta ei oikeesti nautita taalla... Mut koulussakin on  tosi harva, joka on ruskettunu, naa on kaikki tosi valkoisia ihmisia. Ehka sitten rusketun kun mennaan taas uimaan, havettaa ihan olla nain valkoinen! :) paitsi ok, oon ollu taalla vasta vajaan viikon, onhan tassa aikaa ruskistella...

Vitsin hitsi, kun malcolmin aksentista en saa (vielakaan) mitaan selvaa... Silla on joku tosi vahva korostus. Tanaan se puhu mulle jotain ja ma mietin etta mita ihmetta tarkoittaa "smooling". Kyse olikin sanasta "smiling" ja sit malcolm  nauro mulle kun en taas tajunnu mitaan...:D Mutta nyt oon jo oppinu kysymaan, etta mita joku tarkoittaa. Alussa vain hymyilin ja nyokyttelin paata ja niin kaikki luuli etta ymmarsin... Nyt alan jo oikeesti ymmartaa, ilman kyseilyita...!:)

Noniin, kello on jo yhdeksan ja on ilta. Taidan menna suihkun kautta nukkumaan. Ja sitten sankyyn kuuntelemaan kattotuulettimen (vai mika ikina onkaan) suhinaa.:) Hyvaa paivaa teille ja paljon terveisia!